Özbekistan Vatandaşlık Danışmanlık Şirketi
Background

Özbekistan Vatandaşlığı

ÖZBEKİSTAN OTURMA İZNİ

Herhangi bir amaçla Özbekistan Cumhuriyetine gelmeden önce, yabancı vatandaşlar ve vatansız kişiler kurulan prosedürü takiben ilgili bir vize almalıdır.
Özbekistan Cumhuriyeti vize rejimini (giriş-çıkış yönetmeliği) düzenleyen başlıca eylemler şunlardır:
Özbekistan Cumhuriyeti'ne giriş ve Özbekistan Cumhuriyeti'nden Yabancı Vatandaşlar ve Vasasız Kişiler Çıkarılması Prosedürü (21 Kasım 1996 tarihli Özbekistan Bakanlar Kurulu Kararı'nın 408. maddesi uyarınca ek)
349 Nolu Öğretim
Yabancılar İçin Giriş-Çıkış Vizelerini Düzenleyen Özgürlükler, Özür Bakanın 04.01.1997 tarihli ve değiştirilmiş hali ile
Vize Türleri
Vize türleri ziyaret eden kişinin belirli amaç ve nedenlerine bağlı olarak farklılık gösterir. Aşağıdaki tipler mevcuttur.
- D-1 (diplomatik): diplomatik temsilcilerin, konsolosluk ofislerinin ve uluslararası kuruluşların temsilcilerinin daimi çalışanları
- D-2 (diplomatik): diplomatik temsilcilerin geçici görevlileri; konsolosluk ofisleri ve uluslararası kuruluşların temsilcileri
- DT (diplomatik): turistik amaçlı Özbekistan'a gelen diplomatik personel
- S-1 (hizmet): Diplomatik pasaportları olmayan diplomatik temsilcilerin, konsolosluk ofislerinin ve uluslararası kuruluşların temsilcilerinin sürekli çalışanları
- S-2 (hizmet): diplomatik pasaport bulunmayan meslek sahipleri, konsolosluk görevlileri ve uluslararası kuruluşların temsilcileri
- S-3 (hizmet): Devletin organları tarafından davet edildiği bir gezi için Özbekistan'a gelecek olan kişiler
- O (resmi): hükümet veya parlamentonun daveti üzerine Özbekistan'a gelen resmi delegelerin üyeleri
- B-1 (işletme): yabancı firmaların ve şirketlerin temsilciliklerinin kalıcı akredite edilmiş çalışanları
- B-2 (işletme): iş temsilcileri
- T (turist): turizm
- TG (grup): en az 10 kişiden oluşan turist grupları
- E (çalışma): Özbekistan topraklarında çalışan kişile
- J-1 (kitle iletişim araçları): yabancı kitle iletişim araçlarının kalıcı akredite çalışanları
- J-2 (kitle iletişim araçları): geçici olarak akredite olmuş yabancı kitle iletişim araçları çalışanları
- PV-1 (özel): Özbekistan vatandaşlarının daveti üzerine konuk olarak Özbekistan'ı ziyaret eden kişiler
- PV-2 (özel): Özbekistan'da kalıcı olarak akredite olan yabancılar tarafından davet edilerek konuk olarak Özbekistan'ı ziyaret eden kişi
- A-1 (eğitim): Özbekistan topraklarında okuyan öğrenciler, stajyerler / stajyerler ve doktora öğrencileri
- A-2 (öğretim): Kamu Eğitimi Bakanlığı ve Özbekistan Yüksek ve Orta Öğretim Özel Eğitimi Bakanlığı'ndaki okul / üniversitelerin profesörleri / öğretmenleri
- C-1 (mürettebat üyeleri): uçak ve tren mürettebatı üyeleri
- C-2: araç sürücüleri

Çoğu ülkelerin vatandaşları, bir aya kadar çoklu giriş turizm vizesi ve bir yıla kadar çoklu girişli işletme vizesi (Malezya vatandaşları için - 6 aya kadar) alabilir. Özbekistan'da ikamet eden davetkar bir şirketten veya feragattan Özbekistan Dışişleri Bakanlığı'na gönderilen herhangi bir tur fişine veya mektuba gerek yoktur. Vizeler, gerekli tüm belgelerin sunulması üzerine 2 iş günü içinde verilir.
Genel olarak, vizeler yurtdışında Özbekistan Cumhuriyeti Konsolosluk Bürosu tarafından verilir. Bununla birlikte, belirli bir ülkede Özbek Konsolosluk Bürosu bulunmaması durumunda, bir kişi ya:
Komşu bir ülkede bulunan Özbekistan Konsolosluk Bürosunda, ilgili ikili bir anlaşma olması koşuluyla; veya
Taşkent uluslararası havaalanında Özbekistan Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı Vize Sektöründe.
Çoğunlukla siz özel müşterilere (yerli ve yabancı) hizmet verdiğimizden, müşterilerimiz çoğunlukla ülkelerinde Özbekistan Konsolosluk Bürosu bulunmadığında iş vizesi (B tipi) ve / veya çalışma vizesi (E tipi) almakla ilgileniyorlar. Bu nedenle aşağıda, bu tür vizelerin alınmasına ilişkin usullerin kısa bir açıklaması sunulacaktır.

NASIL
BAŞVURULUR

GEREKLİ
ŞARTLAR

AVANTAJLAR & DEZAVANTAJLAR

YAŞAM
ŞARTLARI

Sizi Arayalım

0 216 410 22 22
title

Özbekistan Vatandaşı Olmak mı İstiyorsunuz.

Konusunda Uzman Ekibimiz Özbekistan Vatandaşı olabilmeniz için size profesyonel hizmet sunmak için hazır. Sizi bilgilendirebilmemiz için formu doldurabilirsiniz.

Özbekistan vatandaşlığı başvurusu nasıl yapılır?

Genellikle aşağıdaki belgeler istenir:
Geçerli bir pasaportun kopyası (fotoğraflı sayfa ve son kullanma tarihi)
İki nüsha halinde vize başvuru formu
Davet eden kuruluştan veya gönderen kuruluştan (bir işveren) mektup
pasaport boyutunda iki renkli fotoğraf
bir veren makamın talep edebileceği diğer belgeler
Özbekistan'ın belirli bir ülkede Büyükelçiliği veya Konsolosluk Bürosu bulunmaması durumunda Taşkent'teki uluslararası havaalanında Özbekistan Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı Vize Sektörüne varışında vize alınabilir. Bu amaçla, Özbekistan'daki davetli taraf, Özbekistan Dışişleri Bakanlığı'na başvurmalı ve Konsolosluk Dairesi Vize Bölümü'nden bir onay almak zorundadır. Onay alındığında, davet eden taraf davet edene (leri) göndermelidir. Onaya dayanarak, istenen kişi vizeyi alır ve ona göre ücret öder.
Vizeler 10 iş günü içerisinde verilir; ancak, talep edilen tüm belgelerin sunulması üzerine 4 iş günü içinde verilen bir vizeye başvurulabilir.
İşletme vizesi, bir yıla kadar çıkabilen çok girişli bir vizedir. İş vizesinin en çok 6 aylığına ve yalnızca bir istisna olarak verildiğine dikkat ediniz.
İş Vizesi Alınması (Tip E)
Yabancı bir vatandaşın çalışma vizesi (E tipi) alması için, Özbekistan'da kayıtlı bir şirket tarafından düzenlenen davetiyenin yanı sıra 3 aydan uzun bir süredir yapılan bir iş sözleşmesi olmalıdır. Çalışma vizesi almak için yapılan usul, Özbekistan'da yabancı iş gücünün çekilmesi ve kullanılması prosedürüyle yakından ilgilidir. Böylece, Özbekistan'da bir yabancının çalışması için aşağıdaki belgeler elde edilecektir:
1) Yabancı Çalışanlar İçin Vesikalık Lisansı ("LİSANS")
a. İşverenler tarafından temin edilecektir:
Özbek tüzel kişilikleri
ii. Yabancı yatırımlı şirketler
iii. Özbekistan topraklarında yaşayan ve özel hane halklarında emek kullanan Özbek ve yabancı vatandaşlar
b. Veren makamlar:
Taşkent - Özbekistan Göç Örgütü
ii. Karakalpakstan Cumhuriyeti'nde - Karakalpakstan Cumhuriyeti Çalışma Bakanlığı
iii. Bölgelerde - Bölgesel İşçi Departmanları
2) İstihdam için Onay ("İZİN")
a. Yabancı bir vatandaşın kendi adını alması gerekir
b. Veren makamlar:
Taşkent - Özbekistan Göç Örgütü
Karakalpakstan Cumhuriyeti'nde - Karakalpakstan Cumhuriyeti Çalışma Bakanlığı
Bölgelerde - Bölgesel İşçi Departmanları
Lisans ve İzin, bir işverene ve bir yabancı vatandaşa sırasıyla, bir başvuru formu, taslak bir iş sözleşmesi, bir HIV / AIDS enfeksiyonunun yokluğunu teyit eden bir belge de dahil olmak üzere bir dizi belgenin sunulmasıyla elde edilebilir. Bu belgeler davetkar bir işveren tarafından düzenlenmelidir.
Lisans, tüm belgelerin sunulması üzerine 30 gün içinde verilir. Bir yıla kadar geçerli olabilir ve bundan sonra uzatılabilir. Bir işveren tarafından çalıştırılabilecek maksimum yabancı çalışanın sayısını belirtir.
Lisans alındıktan sonra, bir işveren yabancı çalışanlar için İzin başvurusunda bulunabilir. İzin süresi, Lisans süresi boyunca verilir.
Lisans ve İzin aldıktan sonra, ilgili bir bölgesel emek departmanı, Özbekistan Dışişleri Bakanlığı Konsolosluk Birimine ("MFA Konsolosluk Dairesi") haber verir ve gelen yabancı çalışanlar hakkında gerekli tüm bilgileri sağlar. Sağlanan bilgi ve işverenin talebine dayanarak, MFA Konsolosluk Dairesi yabancı vatandaşa E türü çalışma vizesi almak için vize desteği sağlama kararı verir.
Kalacak Yer Kayıt / Kalma İzni
Bir kişi Özbekistan'a geldiğinde, gelişinden sonra 72 saat içinde Özbekistan'daki kalışını kaydettirmelidir. Bir kişi bir otelde kalırsa, kalış süresince kişinin kalışını kaydetmek otelin sorumluluğundadır. Eğer bir kişi bir otel dışında bir yerde kalıyorsa, evsahibi şirket tarafından ve kişinin kalacağı yerin sahibi tarafından, yerel içişleri birimlerinden bir bölüme kayıt yaptırılmalıdır.
Aşağıdaki kategori kişilerin kalışlarını kayıt ettirmeleri gerekmez:
· Özbekistan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı, Özyeğin Cumhuriyetinden Oliy Meclis, Karakalpakstan Cumhuriyeti'nin Jokargy Kenesleri ve Bakanlar Kurulu tarafından davet edilen yabancı devletlerin ve hükümetlerin başkanları, parlamento ve hükümet heyetleri üyeleri; Özbekistan Cumhuriyeti, Karakalpakstan Cumhuriyeti Bakanlar Konseyi, adı geçen kişilerin teknik personeli ve aile üyeleri dahil olmak üzere;
Birleşmiş Milletler tarafından çıkarılan pasaportları kullanarak Özbekistan'a gelen bireyler;
16 yaşından küçük yabancı uyruklular;
Tatillerinde, haftasonu veya 72 saatlik normal (iş) günlerinde Özbekistan'a gelen yabancı vatandaşlar ve o günlerde ülkeyi terk eden yabancı vatandaşlar;
Özbekistan'ı ziyaret eden yabancı turistler, ülkenin belirli bir yerinde kalış süreleri 72 saati geçmezse;
Reçete edilen usulü takiben Özbekistan'a gelen yabancı askeri uçakların (gemi) mürettebatı;
Uluslararası trafikte malların taşınması ve yolcu taşımacılığı için yabancı motorlu taşıtların mürettebatı üyeleri, şehirler veya kasabalardayken varış yerleri de dahil olmak üzere belirlenmiş güzergahlarda;
Garnizon ve sınır kasabalarında kalmakta olan yabancı askeri olmayan uçak / gemi mürettebatının üyeleri; organize bir rehberli tur olması koşuluyla diğer şehirlerde kalabilirler; veya
Uluslararası havayollarının sivil uçak mürettebatının üyeleri, uluslararası demiryolu hizmetlerinin tren mürettebatı, havaalanlarında veya tren istasyonlarında mevcut programda belirtilenler.
Özbekistan'ın giriş-çıkış yönetmeliklerinin ihlali nedeniyle bir kişinin Özbekistan Cumhuriyetine girme hakkının bir yıldan üç yıla kadar süreyle sınırlandırılmasına bağlı olarak sınırdışı edilmesine neden olabileceğini lütfen unutmayın.
Hangi vize türüne ihtiyaç duyduğunuzdan ve Özbekistan'a seyahatinizi planlarken aklınızda bulundurmanız gereken hususlardan emin olmak için, bu konularda uzmanlaşmış bir avukatla danışma yapmanız şiddetle tavsiye edilir.


Özbekistan vatandaşlığı için gereken şartlar nelerdir ?

Yasalar Özbekistan Cumhuriyeti Vatandaşlık Yasasına dayanmaktadır. Kara-Kalpak Cumhuriyeti vatandaşları da Özbekistan vatandaşı sayılır.
Doğum: Özbekistan Cumhuriyeti'ndeki doğum otomatik olarak vatandaşlığa katılmaz. Tek istisnalar terk edilmiş çocuklar.
Kimlikle : Hem anne-babası Özbekistan vatandaşı olan çocuk, çocuğun doğum gününe bakılmaksızın Özbekistan vatandaşı olarak görülüyor. Ebeveynlerinden biri Özbekistan vatandaşı, diğeri ise vatansız olan çocuk, çocuğun doğum gününe bakılmaksızın Özbekistan vatandaşı olarak görülüyor.
Ebeveynlerinden biri Özbekistan vatandaşı olan çocuk, aşağıdaki durumlara dayanarak vatandaşlık hakkına sahiptir: Özbekistan'da doğan çocuk bir vatandaştır. Özbekistan dışında doğan, en az birinin ebeveynleri ülkede ikamet eden bir vatandaş. Özbekistan dışında doğan ve ikisi de anne babanın yazılı talepleri ve rızaları üzerine vatandaşlık hakkı yoktur.
Doğal Yolla: Özbek vatandaşlığı, aşağıdaki koşulların yerine getirilmesi üzerine edinilebilir: Kişi, eski vatandaşlığından vazgeçmiş, en az beş yıl Özbekistan'da ikamet etmiş ve kazançlı bir iş bulmuştur.
Çifte Vatandaşlık : TANINMAMAKTADIR
Vatandaşlığın Kaybı: Kişi, devlete karşı gerçekleştirilmeyen yükümlülükleri veya borçları veya ceza hükmü altında bulunmadıkça izin verilir.
Gönüllü: Bilgi verilmemiştir.
Davranış(Sicil): Aşağıda Özbek vatandaşlığı istemeden kaybolma gerekçesidir: Kişi gönüllü olarak yabancı vatandaşlığa sahiptir. Kişi yabancı bir kurumla istihdam kazanır. Yurtdışında ikamet eden kişi, beş yıl boyunca konsolosluğa kaydolmamıştır. Kişi, sahte ifadelerle Özbek vatandaşlığını kazandıysa elinden alınır.


Özbekistan'da yaşam şartları nelerdir ?

Aylık Kira
Şehir merkezinde daire (1 yatak odası) 318.00 $
Daire (1 yatak odası) merkez dışında 178.75 $
Şehir Merkezinde Daire (3 yatak odası) 688.75 $
Daire (3 yatak odası) merkez dışında 368.38 Ş
Şehir Merkezinde Apartman Satılık Metrekare başına Fiyat 1.058.89 $
Metre Kare başına fiyat Daire Dışında Merkez 616.67 Ş
Maaşlar Ve Finansman
Aylık Ortalama Net Maaş (Vergi Sonu) 222.23 $
İpotek Faiz Oranı Yüzde Değişim (%), Yıllık, 20 Yıl Sabit Faiz Oranı 17.33
Nerede Yaşamalı ?
Dikkat - Taşkent
Özbekistan'ın her yerde güçlü bir polis ve askeri varlık olan oldukça baskıcı bir hükümeti var ve giderek daha da kötüye gidiyor. Bu, suç oranını düşük tutmasına rağmen, herkes için yaşamı zorlaştırıyor. Hükümet, çoğu yabancı işçiyi casusluk ve muhtemel ajitatörler olarak görüyor ve son yıllarda çoğu dış yardım kuruluşu atılmış durumda. Hükümet, askeri, dış ilişkiler, hükümet politikası, devlet okul politikası vb. Ile ilgili herhangi bir konuyu tartışırsanız, güleryüzlünüz herkese olduğu gibi incelemeye tabi tutulacaksınız ve özellikle de onlar için tehlikeli olacaktır. Çin'de dört yıl sonra, bu sizin için eski bir şey olmalı, ancak Çin'de giderek daha iyi hale gelirken Özbekistan'da durum daha da kötüye gidiyor.

Bir Sorunuz mu Var !

Vatandaşlık İşlemleri konusunda bize ulaşın